Workshop Vereffening en verdeling na echtscheiding – Dag 2 – VOLZET

Vlerick Business School Reep 1, Gent, Belgium

INSCHRIJVING ENKEL VOOR DAG 2 = LIVE WORKSHOP: vrij 13 september 2024 (zonder webinar)

Dag 2: Tijdens de live workshop krijgen de deelnemers praktische vaardigheden aangeleerd aan de hand van het Excel-rekenschema. De deelnemers maken kennis met de opbouw van dit schema; zij leren aan de hand van reële casussen de diverse bewerkingen aan en zij leren de daarmee gepaard gaande knelpunten inzake vereffening-verdeling op te lossen. Deelnemers wordt gevraagd hun laptop mee te brengen. Voor deze workshop is een kennis van de basisbeginselen van Excel en van de theoretische principes inzake de vereffening-verdeling na echtscheiding ten sterkste aanbevolen.

Sprekers:
Prof. dr. Elisabeth Alofs (hoofddocent en directeur Opleiding Notariaat VUB)
Dra. Anne-Sophie Vandenbosch (assistente VUB en stagiaire gerechtsdeurwaarder)
Tim Roovers (Partner at Sansen International Tax Lawyers, medewerker Opleiding Notariaat VUB)

Uitverkocht €462,00

De rangregeling: eerst ontcijferd, dan becijferd – dag 1: theoretische context (webinar) + dag 2: live workshop met praktijkvoorbeelden (Gent)

Vlerick Business School Reep 1, Gent, Belgium

Tweedaagse - dag 1: theoretische context (webinar) + dag 2: live workshop met praktijkvoorbeelden

Deze vorming is gericht op de notariële praktijk en bestaat uit twee delen. Dag 1 bestaat uit een online studienamiddag waarbij de theoretische context van een rangregeling behandeld wordt. Hierbij wordt onder meer ingegaan op de vraag wie er bij de rangregeling betrokken (moet) worden, met welke schulden en welke moeilijkheden er daaromtrent bestaan. Op dag 2 wordt die theorie toegepast tijdens een live workshop. Daarbij worden meerdere casussen opgelost. Hierbij reikt de spreker modellen aan voor de notariële praktijk.

Deelnemers kunnen inschrijven voor een module (theorie + workshop) of enkel voor de theoretische studienamiddag

Spreker:
Maarten De Clercq, notaris te Stekene (Kemzeke)

Koop Tickets €702,00 7 tickets beschikbaar

Onroerende commons: gebruiksmodellen voor de notaris

Vlerick Business School Reep 1, Gent, Belgium

De oplopende bevolkingsgroei in kleine landen, zoals België, staat voor de grote uitdaging hoe men met minder beschikbare grond toch meer woon- en werkruimten kan creëren en aanbieden. Een van de manieren om efficiënt met grond en ruimte om te gaan is, naast de klassieke hoogbouw, meer compacter en slimmer te bouwen via ‘commons-structuren’ die ingezet worden als spil voor het wegwerken van het ruimtetekort.

Sprekers:
Roland Timmermans, advocaat
Benjamin Verheye, notaris te Brugge, doctor in de rechten

Koop Tickets €454,00 31 tickets beschikbaar