Laden Opleidingen

← Terug naar Opleidingen

De Barrier

+ Google Maps
Grote Baan 9
Houthalen, 3530 Belgium

oktober 2021

Live – Overdracht van het familiaal vermogen – Voorkomen en genezen – Houthalen

19 oktober 2021 @ 12:45-18:00
De Barrier, Grote Baan 9
Houthalen, 3530 Belgium
+ Google Maps
€ 319 30 tickets beschikbaar

Het overdragen van vermogen naar de volgende generatie gebeurt niet altijd zonder slag of stoot. Ruzie binnen de familie, ongelijkheid tussen de kinderen of het gevoel misdeeld te zijn …
In dit seminarie benaderen de sprekers deze problematiek vanuit twee verschillende invalshoeken: voorkomen (tijdens leven, via erfovereenkomsten) en genezen (na het overlijden, via de gerechtelijke procedure vereffening-verdeling).
In het eerste luik worden aan de hand van zeer concrete cases het nut en de valkuilen van erfovereenkomsten besproken. Deze erfovereenkomsten zijn immers een zeer dankbaar instrument om gemoedsrust te bekomen voor de erflater en familiale vrede te verzekeren tussen de erfgenamen. Voor als het dan toch misgaat bij de successieplanning, wordt in het tweede luik de procedure van gerechtelijke vereffening en verdeling topicsgewijs toegelicht. Hier wordt dieper ingegaan op zowel procedurele als materieelrechtelijke aspecten van de vereffening en verdeling van een nalatenschap. Een zeer praktijkgerichte benadering met concrete oplossingen en overleg!

Sprekers:
Mr. Nathalie Labeeuw, advocaat-vennoot Cazimir
Mr. Rinse Elsermans, advocaat Cazimir

Lees meer »
+ Exporteer Evenementen