Laden Opleidingen

« Alle Opleidingen

Webinar Vastgoed: update btw – Overzicht van de btw-aspecten

1 oktober 2020 @ 13:00-16:30

€302

Online opleiding enkel toegankelijk voor (kandidaat-)notarissen, stagiairs en notariële medewerkers

In deze opleiding krijgt u een praktisch overzicht van de btw-aspecten met betrekking tot uw vastgoedtransacties, met bijzondere aandacht voor uw notariële vraagstukken.

Sprekers:
Stijn Vastmans, advocaat Tiberghien advocaten
Stein De Maeijer, advocaat Tiberghien advocaten

Programma:

Volgende topics zullen hierbij, onder meer, aan bod komen:

  • Wanneer is een overdracht van een gebouw aan de btw onderworpen, dan wel aan registratierechten? Hoe wordt dit beoordeeld t.a.v. bestaande gebouwen die grondig worden gerenoveerd?
  • Hoe dienen gesplitste verkooptransacties waarbij grond en gebouw afzonderlijk worden verkocht, behandeld te worden op het vlak van de btw?
  • Bij appartementprojecten is er vaak sprake van ruiloperaties met de grondeigenaar. Wat zijn hier de valkuilen en/of opportuniteiten op het vlak van de btw?
  • De toepassing van de btw op zakelijke rechten vergt bijzondere expertise. Hoe moet dit beoordeeld worden op het vlak van de btw, met name inzake tijdstip opeisbaarheid btw, maatstaf van heffing btw, impact bij vervroegde beëindiging of vermenging, …?
  • Op het vlak van de btw en vastgoed gelden er diverse mogelijkheden voor de toepassing van verlaagde tarieven (6% of 12%). Hoe moet dit in concreto worden toegepast t.a.v. verkopen van assistentiewoningen, woningen voor personen met een handicap e.a.?
  • De nieuwe regels inzake btw en onroerende verhuur zijn ondertussen 1 jaar van toepassing. Wat zijn in dit kader de belangrijkste aandachtspunten voor de notariële praktijk?

Programmaoverzicht

Voor het volgen van de webinar is er geen specifieke software vereist, enkel registratie via het e-mailadres van de deelnemer. Te volgen op pc, laptop of mobile devices. Deelnemers kunnen vragen stellen aan de sprekers d.m.v. de chatfunctie.

Deze opleiding is erkend door de Nationale Kamer van Notarissen onder het nummer 18/31130 voor 3,5u juridische punten.


Prijs: € 367 excl. btw per deelnemer
Ik schrijf me in samen met collegae: € 343 excl. btw per deelnemer

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Webinar Vastgoed: update btw - Overzicht van de btw-aspecten 1 oktober 2020
302,00 incl. 6% btw
9 beschikbaar

Gegevens

Datum:
1 oktober 2020
Tijd:
13:00-16:30
Kosten:
€302
Opleidingen Categorieën:
, , ,

Voorzitter
Alvin Wittens, notaris, voorzitter van de Kamer van Notarissen van de provincie Antwerpen
Erkenning
Deze opleiding is erkend door de Nationale Kamer van Notarissen onder het nummer 18/31130 voor 3,5u juridische punten.