Laden Opleidingen

« Alle Opleidingen

Webinar Europese burgerlijke rechtspleging Rechtsgeldige betekening en uitvoering: 6 maanden Brexit

6 juli 2021 @ 15:30-19:00

€ 187

Seminarie enkel toegankelijk voor (stagiair- en kandidaat-) gerechtsdeurwaarders en hun medewerkers

Sedert 1 januari 2021 is de Brexit definitief en behoort het Verenigd Koninkrijk niet langer tot de Europese Unie. In het Brexit-akkoord werd er inzake verschillende onderwerpen een akkoord gesloten. Maar omtrent de burgerlijke rechtspleging staat er echter niets vermeld. Tijdens dit online seminar doorloopt Karolien Dockers samen met u de verschillende burgerlijke procedures tegen het licht van de Brexit.

Aan de hand van praktische cases licht zij toe hoe er thans rechtsgeldig kan betekend worden in het Verenigd Koninkrijk en hoe, sinds 1 januari 2021, een gerechtelijk stuk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk dient betekend te worden.
En hoe kan een uitvoerbare titel nog worden uitgevoerd indien deze is verkregen voor 1 januari 2021 en wat met uitvoerbare titels die nadien zijn verkregen?

Ook de Brussel Ibis-verordening nr. 1215/2012 komt aan bod, de verordening betreffende het Europees betalingsbevel nr. 1896/2006, de verordening betreffende de procedure geringe vorderingen nr. 861/2007, de Europese executoriale titel nr. 805/2004 en het conservatoir bankbeslag nr. 655/2014. Daarbij wordt steeds de situatie voor en na 1 januari 2021 onder de loep genomen.

Spreker:
Karolien Dockers, kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Dikaioma Gerechtsdeurwaarderskantoren

Programma:

Onder andere volgende concrete vragen worden tijdens deze opleiding beantwoord:

  • Hoe kan een akte rechtsgeldig worden betekend in het Verenigd Koninkrijk?
  • Hoe moet ik een akte rechtsgeldig betekenen afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk?
  • Indien een nieuwe gerechtelijke procedure moet worden opgesteld tegen een schuldenaar in het Verenigd Koninkrijk, wat is de uitvoeringsprocedure die ik moet volgen?
  • Mijn opdrachtgever wenst bewarend beslag te leggen op een bankrekening in het Verenigd Koninkrijk, hoe kan ik dit doen?
  • Ik beschik over een uitvoerbare titel die dateert van voor 01.01.2021, hoe kan ik die uitvoeren?
  • Ik beschik over een uitvoerbare titel die dateert van na 01.01.2021, hoe kan ik die uitvoeren?
  •  …

Programmaoverzicht

Voor het volgen van het webinar is er geen specifieke software vereist, enkel registratie via het e-mailadres van de deelnemer. Te volgen op pc, laptop of mobile devices. Deelnemers kunnen vragen stellen aan de sprekers d.m.v. de chatfunctie.

Indien uw kantoor onder PC336 valt, kan u mogelijk gebruikmaken van een opleidingspremie ter waarde van € 30. Alle nuttige informatie vindt u op info@liberform.be.


Prijs: € 252 excl. btw per deelnemer
Ik schrijf me in samen met collegae: € 238 excl. btw per deelnemer

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Webinar Europese burgerlijke rechtspleging Rechtsgeldige betekening en uitvoering: 6 maanden Brexit 6 juli 2021
187,00 incl. 6% btw
31 beschikbaar

Gegevens

Datum:
6 juli 2021
Tijd:
15:30-19:00
Kosten:
€ 187
Opleidingen Categorieën:
, , ,

Erkenning
Deze opleiding is erkend als permanente vorming voor gerechtsdeurwaarders en kandidaat-gerechts-deurwaarders door de erkenningscommissie van het Kenniscentrum voor Gerechtsdeurwaarders onder het nummer 430957 voor 3 juridische punten.