Laden Opleidingen

« Alle Opleidingen

  • Dit event is voorbij.

Webinar Actualia beslagrecht

17 mei 2021 @ 15:30-19:30

€ 167

Seminarie enkel toegankelijk voor (stagiair- en kandidaat-) gerechtsdeurwaarders en hun medewerkers

Tijdens dit interactief webinar geeft Meester Bart Volders u in een eerste luik een overzicht van een aantal actuele ontwikkelingen op het domein van het (roerend) nationaal en internationaal beslagrecht (waaronder het bewarend en uitvoerend roerend beslag, revindicatie, procedure tot gewoon schuldenaarsverklaring, mogelijkheid tot het organiseren van online veilingen en het vragen van bijzondere modaliteiten voor de openbare verkoop aan de beslagrechter, beslaglegging op cryptomunten en andere immateriële activa, …). Daarbij is bijzondere aandacht voor de impact die de beperkende overheidsmaatregelen genomen naar aanleiding van de COVID-19 pandemie hebben op het beslagrecht en de werkzaamheden van de gerechtsdeurwaarder in dat verband.

Tijdens het tweede luik gaat hij in meer detail in op de taken en verantwoordelijkheden van de gerechtsdeurwaarder in het raam van het beslagrecht (i.h.b. het vraagstuk naar de eventuele aansprakelijkheden die de gerechtsdeurwaarder kan oplopen naar aanleiding van handelingen die hij of zij stelt bij beslagleggingen).

Spreker:
Mr. Bart Volders, partner Arcas Law
Mr. Volders is vennoot bij het kantoor Arcas Law. Hij is als advocaat verbonden aan de balies te Brussel en Antwerpen.

Programma:

Onder andere volgende vragen en topics komen aan bod:
– Welke mogelijkheden heeft de gerechtsdeurwaarder om bijzondere modaliteiten van openbare verkoop te vragen aan de beslagrechter?
– Wat is het huidige rechtskader waaronder online openbare veilingen kunnen gebeuren?
– Hoe verloopt de beslaglegging op cryptomunten (Bitcoins en andere)?
– Invulling van het begrip “collusie” in recente rechtspraak naar aanleiding van een revindicatieprocedure.
– Recente rechtspraak over de gewoon schuldenaarsverklaring.
– Welke beperkingen stellen de beperkende overheidsmaatregelen, genomen omwille van de COVID-19 pandemie, aan het optreden van de gerechtsdeurwaarder in het raam van het beslagrecht (bijvoorbeeld voor wat betreft het organiseren van een openbare verkoop)? Spelen hier ook deontologische regels?
– Recente rechtspraak over de aansprakelijkheid van de gerechtsdeurwaarder in het raam van het beslagrecht.
– …

Programmaoverzicht

Voor het volgen van het webinar is er geen specifieke software vereist, enkel registratie via het e-mailadres van de deelnemer. Te volgen op pc, laptop of mobile devices. U kunt uw vragen voorleggen aan de sprekers hetzij tijdens het webinar, hetzij vooraf per mail aan ons gericht. Het congresboek wordt u vooraf per post bezorgd.

Indien uw kantoor onder PC336 valt, kan u mogelijk gebruikmaken van een opleidingspremie ter waarde van € 30. Alle nuttige informatie vindt u op info@liberform.be.


Prijs: € 232 excl. btw per deelnemer
Ik schrijf me in samen met collegae: € 218 excl. btw per deelnemer

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
17 mei 2021
Tijd:
15:30-19:30
Kosten:
€ 167
Opleidingen Categorieën:
, , ,

Spreker

Bart Volders

Erkenning
Deze opleiding is erkend als permanente vorming voor gerechtsdeurwaarders en kandidaat-gerechtsdeurwaarders door het Kenniscentrum voor Gerechtsdeurwaarders onder het nummer 429070 voor 3 juridisch punten. U ontvangt uw aanwezigheidsattest, na volledige deelname en antwoord op de gestelde poll-vragen.