Laden Opleidingen

« Alle Opleidingen

  • Dit event is voorbij.

Webinar Echtscheiding door onderlinge toestemming (EOT) – VOLZET!

24 september 2020 @ 13:00-17:00

€353

Opleiding enkel toegankelijk voor (kandidaat-)notarissen, stagiairs en notariële medewerkers

Tal van recente wetten brachten naast een versoepeling van de EOT-procedure ook wijzigingen in de materieelrechtelijke voorwaarden voor deze vorm van echtscheiding, met belangrijke impact op de voorafgaande overeenkomsten. De modernisering van de burgerlijke stand heeft een weerslag op de begeleiding van cliënten.

Tijdens deze opleiding worden alle nieuwigheden verduidelijkt en heel concreet toegepast op uw adviespraktijk en modelclausules. Het boek dat u als deelnemer ontvangt, becommentarieert niet enkel alle voor uw praktijk relevante wetswijzigingen, maar biedt ook concrete suggesties voor nuttige/nodige aanpassing van de modellen, via thematisch geordende modelclausules.

Spreker:
Prof. dr. Gerd Verschelden, hoogleraar familierecht UGent

Onder meer volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:

  • Voor welke familierechtbank kunnen cliënten nog een EOT-procedure inleiden en welke bijlagen moeten zijn nog zelf voorleggen?
  • Op welk tijdstip zijn cliënten voortaan ten aanzien van derden uit de echt gescheiden?
  • Welke impact hebben het gewijzigde erfrecht en huwelijksvermogensrecht op de bedingen in de regelingsakte?
  • Kunnen cliënten wel conventioneel afwijken van het wettelijke principe van de voorlopige binding van de bedingen uit de familierechtelijke overeenkomst?
  • Is toepassing van fiscaal co-ouderschap wel altijd de beste oplossing voor cliënten met kinderen die het fiscaal voordeel gelijk willen verdelen? Hoe moet voortaan het bedrag van de onderhoudsbijdrage voor de kinderen in de overeenkomst worden gemotiveerd en hoe kunnen de buitengewone kosten worden omschreven?
  • Welke bedingen worden beter vermeden?

Een combinatie van toelichting bij de wetswijzigingen en interactief debat, plus een naslagwerk (auteurs: Gerd Verschelden en Lise Voet) dat de concrete problemen per vraagpunt benadert en ook concrete suggesties bevat voor modelbedingen, zal de deelnemers wapenen met het oog op correcte adviesverstrekking inzake EOT en helpen om de bestaande modellen van het notariaat in een minimum van tijd up-to-date te brengen.

Programmaoverzicht

Voor het volgen van het webinar is er geen specifieke software vereist, enkel registratie via het e-mailadres van de deelnemer. Te volgen op pc, laptop of mobile devices. U kunt vragen stellen aan de sprekers d.m.v. de chatfunctie.


Prijs: € 418 excl. btw per deelnemer
Ik schrijf me in samen met collegae: € 385 excl. btw per deelnemer

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Alle tickets zijn momenteel gereserveerd. Gelieve ons te contacteren voor meer tickets.

Gegevens

Datum:
24 september 2020
Tijd:
13:00-17:00
Kosten:
€353
Opleidingen Categorieën:
, , ,

Voorzitter
Lise Voet, notaris
Erkenning
Deze opleiding is erkend door de Nationale Kamer van Notarissen onder het nummer 18/31003 voor 4 uren juridische vorming.