Laden Opleidingen

« Alle Opleidingen

  • Dit event is voorbij.

SESSIE VERPLAATST NAAR ma 29 november 2021 – Webinar Bijna 10 jaar btw-plicht: verhelderende antwoorden op al uw btw-vragen

24 november 2021 @ 15:30-19:30

€167,00

Online seminarie enkel toegankelijk voor (stagiair- en kandidaat-) gerechtsdeurwaarders en hun medewerkers

Bijna 10 jaar btw-plicht voor de gerechtsdeurwaarder, maar toch zijn de vragen er niet minder op geworden. Aan wie moet een gerechtsdeurwaarder zijn factuur uitreiken? Hoe zit het met voorgeschoten kosten? Wanneer moet de btw exact afgedragen worden? Hoe verloopt de facturatiestroom? …

In dit webinar geven de sprekers praktische toelichting over de btw-positie van u als gerechtsdeurwaarders. Zij gaan daarbij dieper in op de specifieke problemen die u tijdens de uitoefening van uw ambt ervaart. Een heldere analyse en commentaar bij uw concrete dossiers!

Sprekers:
Stijn Vastmans, advocaat Tiberghien advocaten
Stein De Maeijer, advocaat Tiberghien advocaten

Programma:

Onder andere volgende vragen komen aan bod:

  • Wie moet er btw-matig beschouwd worden als medecontractant van de gerechtsdeurwaarder?
  • Wanneer moet er gefactureerd worden met verlegging van heffing? Wat te doen bij inkomende facturen met verlegging van heffing?
  • Moet er btw worden afgedragen op voorgeschoten kosten, zoals postzegels, kost van hypothecaire en kadastrale uittreksels, … ?
  • Op welk tijdstip moet de verschuldigde btw worden afgedragen? Bij het beëindigen van de invorderingsopdracht, maar wat dan met tussentijdse kosten? Of moet er tussenin al afgedragen worden?
  • Facturatiestroom bij tussenkomst van meerdere gerechtsdeurwaarders.
  • Aandachtspunten bij plaatsvervanging en pro deo opdrachten.

Programmaoverzicht

U kunt zowel vooraf als tijdens het webinar uw vragen overmaken, die – zoveel als mogelijk – tijdens het webinar zullen besproken worden.

Voor het volgen van het webinar is er geen specifieke software vereist, enkel registratie via het e-mailadres van de deelnemer. Te volgen op pc, laptop of mobile devices. U kunt uw vragen voorleggen aan de sprekers hetzij tijdens het webinar, hetzij vooraf per mail aan ons gericht. Uw congresboek wordt u vooraf per post bezorgd.

Indien uw kantoor onder PC336 valt, kan u mogelijk gebruikmaken van een opleidingspremie ter waarde van € 30. Alle nuttige informatie vindt u op info@liberform.be.
Het is toegestaan in te schrijven voor een opleiding en – indien u verhinderd bent – een collega of medewerker de sessie(s) te laten volgen. Annulatie is mogelijk tot uiterlijk 10 dagen voor de betreffende sessie.  

 


Prijs: € 232 excl. btw per deelnemer
Ik schrijf me in samen met collegae: € 218 excl. btw per deelnemer

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
24 november 2021
Tijd:
15:30-19:30
Kosten:
€167,00
Opleidingen Categorieën:
, , ,

Voorzitter
Bas Feys, kandidaat-gerechtsdeurwaarder bij Bergé & Ravelingien Gerechtsdeurwaarders en auteur van het boek ‘Compendium Gerechtsdeurwaarders’
Erkenning
Deze opleiding is erkend als permanente vorming voor gerechtsdeurwaarders en kandidaat-gerechtsdeurwaarders door het Kenniscentrum voor Gerechtsdeurwaarders onder het nummer 444602 voor 2,5 punten.